Verslagen 2019

Hieronder staan de verslagen van de verschillende commissies en het algemene financieel verslag.

 

Financieel verslag 2019

In 2019 heeft de tennisvereniging een negatief resultaat behaald door een daling van de opbrengsten. Deze daling ontstaat met name door minder kantineopbrengsten. Aangezien de vaste lasten niet mee dalen en ook de kostprijs van de kantine inkopen niet in hetzelfde percentage is afgenomen resulteert dit in een verlies. De verbouwingskosten van de kantine zijn geactiveerd en vallen de komende 10 jaar ten laste van het resultaat. De verbouwingskosten van de natte ruimtes heeft de gemeente op zich genomen. Om de vereniging naar de toekomst toe rendabel te houden acht het bestuur het noodzakelijk om de kantine prijzen en de contributie te verhogen. Daartegenover staat dat wij als bestuur actief actie ondernemen om de lasten zo laag mogelijk te houden door bijvoorbeeld het afsluiten van een nieuw contract met de energieleverancier. Dit gaat per 17 maart in bij greenchoice in samenwerking met de gemeente. De meter wordt vervangen zodat we normaal- en daltarief kunnen draaien, greenchoice heeft daltarief dat om 21:00 uur ingaat en weekend daltarief.

Het aantal leden is de afgelopen jaren gedaald en is in 2019 met ca. 10 personen gedaald.

Verslag onderhoudscommissie

Hierbij een verslag van het onderhoud van het afgelopen jaar.

Renovatie douches en kleedruimtes

In september 2019 zijn we met de gemeente samen begonnen aan de renovatie van de kleedlokalen en de natte ruimtes. Als gevolg daarvan wilden we dit combineren met het oppimpen van ons clubgebouw. Zoals de vorige ledenvergadering besloten wilden we eerst de buitenkant doen en dan de binnenkant aanpakken. In overleg met de aannemer (DOBU bouwbedrijf) van de gemeente en TVSE zouden we dit met elkaar combineren door de eventuele verloren uren te gebruiken voor werkzaamheden aan de kantine dus binnen- en buitenkant te samen.

Verbouwingswerkzaamheden

Na een voortvarende start(met een nieuwe vloer in de kantine en bijwerken buiten kozijnen bleken de gedachten van DOBU en TVSE niet met elkaar te stroken waardoor het geheel te prijzig werd en in onderling overleg werd besloten de werkzaamheden aan de buitenkant uit te stellen en omdat we aan de binnenkant begonnen waren, hebben besloten om daarmee door te gaan. We kunnen het tenslotte niet ten halve laten liggen. Er zijn contacten gelegd met andere bedrijven om de werkzaamheden uit te voeren, alleen dat hangt af van de drukte van desbetreffende. Zelfwerkzaamheid van leden van de vereniging  is in deze lastig in verband met tijd en andere bezigheden, dus moeten we het uitbesteden aan derden. Kleine klusjes gaan nog wel, maar grote werken zijn moeilijk te organiseren. We gaan ervan uit dat we in het najaar verder kunnen met de verdere werkzaamheden.

Problemen na de verbouwing

Het probleem met het water in het kleedlokaal van de dames is met de gemeente opgenomen en die komen met een voorstel maar het is onder de aandacht. Verder lijkt het ons wel tot tevredenheid van allen te zijn, betreffende de renovatie van de kleedlokalen.

Overige onderhoud

Voor het kleine onderhoud is het voorstel van een “klusdag” voor de voorjaarscompetitie een prima idee.

In de loop van het jaar komt een plan van aanpak van het groot onderhoud van de gebouw voor de komende jaren.

 

Verslag VCL

 Voorjaar competitie 2019  (7 weken in april, mei en juni)

In het voorjaar van 2019 hebben 7 teams meegedaan met de voorjaarscompetitie.  1 damesteam op donderdagmiddag, 1 dames team op donderdag avond, 3 teams op vrijdagavond, dit waren 2 DD en 1 HD en 2 HD team op zaterdag.

Het team van Adri Martens haalde hier een eerste plaats, Proficiat heren. Verder behaalde 2 teams een 2e plaats en eindigde de overige 4 teams op een 3e, 4e, 5e en 7e plaats,

Najaar competitie 2019  (7 weken in november, december en januari)

Voor de competitie in het najaar van 2019  waren er 5 teams ingeschreven.

1 damesteam op de donderdagavond  en 4 teams op de vrijdagavond, nl 3 DD teams en 1 GD team.

De dames teams van Suzanne en Nicole behaalden een 1e plaats, Proficiat dames. Verder eindigde 2 teams op een verdienstelijke 2e plaats en 1 team op een 7e plaats.

Wintercompetitie 2018/2019.

Aan de wintercompetitie van 2019/2020 hebben geen teams deel genomen.

Voorjaar 2020

Alvast een voorproefje op de competitie van het voorjaar 2020..

De voorjaarscompetitie van 2020 starten we met 6 ingeschreven teams.

We hebben 1 DD team op de donderdagmiddag en 1 DD team op donderdagavond.  Dan 2 DD teams en 2 HD team op de vrijdagavond. Op zaterdag hebben we dit jaar helaas geen team inschrijvingen.

Verkort spelen 

Verkort Spelen geldt voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als jeugdcompetities. De beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient  ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.

Compact spelen

Elke vereniging mag weer zelf weten of er op hun park  wordt gekozen voor “compact spelen”, wij doen dit niet, maar het kan dus wel zo zijn dat je met een uit wedstrijd wél compact moet spelen, dus na een stand van 40-40 het winnende punt spelen. Verenigingen die dit toepassen moeten dat duidelijk van te voren op hun park aangeven.

Zie ook de uitleg voor de competitieteams voor de invoering van de digitale teamopstelling door de KNLTB!

3w Media